Ruis op de lijn tussen Bayern en Lahm: 'We zijn verrast door zijn aanpak'

Ruis op de lijn tussen Bayern en Lahm: 'We zijn verrast door zijn aanpak'

08-02-2017 12:36
3

Bayern München is verrast door de aanpak van Philipp Lahm om het einde van zijn carrière bekend te maken. Dat laat de club weten in een verklaring op de officiële website.

Nadat Sport BILD dinsdagavond meldde dat Lahm na dit seizoen gaat stoppen, bevestigde de speler dat bericht na de bekerwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Ook erkende hij dat hij op dit moment niets ziet in een functie als sportief directeur. Bayern lijkt niet helemaal blij met de manier van communiceren. "Bayern München is verrast door de aanpak van Philipp Lahm en zijn zaakwaarnemer", zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de clubsite.

"Uli Hoeness en ik hebben de voorbije maanden meerdere malen met Philipp gesproken over een mogelijke functie bij onze club. Dat waren intensieve, maar constructieve gesprekken. Eind vorige week liet hij ons weten niet beschikbaar te zijn voor een functie bij de club en zijn tot 2018 lopende contract niet uit te willen dienen."

"Tot gisteren namen wij aan dat over dit besluit een gezamenlijk verklaring van Philipp Lahm en Bayern München zou komen", aldus Rummenigge, die ondanks de lichte irritatie benadrukt dat Lahm welkom blijft bij de club. "De deuren voor Philipp zullen altijd open staan."