'Ik heb verwensingen gekregen die ik geen enkele 19-jarige jongen toewens'

'Ik heb verwensingen gekregen die ik geen enkele 19-jarige jongen toewens'

09-02-2017 08:01
9

Leon Bailey geeft Racing Genk anderhalve week na zijn transfer naar Bayer Leverkusen een trap na. Bij zijn vertrek kon er geen écht afscheid meer af.

Het lijkt alles te maken te hebben met de verpeste relatie tussen Bailey en de supporters van Genk. "Ik heb afscheid genomen van de mensen die dat verdienden. De mensen die mij altijd gesteund hebben", zegt het voormalige doelwit van Ajax in Het Laatste Nieuws.

"Kijk, ik ben anderhalf jaar in Genk geweest en ik heb alles gedaan voor de club. Elke wedstrijd heb ik het beste van mezelf gegeven. Ik stond altijd open voor interviews en was heel bereikbaar voor de fans, omdat ik weet hoe belangrijk de supporters zijn. Zonder hen is er geen club. Maar ik heb het moeilijk met de manier waarop ik de laatste twee maanden door sommige supporters behandeld ben."

Bailey ergert zich vooral aan de manier waarop hij werd bejegend op social media. "Via de sociale media heb ik verwensingen naar mijn hoofd gekregen die ik geen enkele negentienjarige jongen toewens. Daarom nogmaals, ik heb afscheid genomen van de mensen die dat verdienden en ik heb nergens spijt van."