'Ontslag hangt in de lucht bij Champions League-deelnemer; Hiddink kandidaat'

'Ontslag hangt in de lucht bij Champions League-deelnemer; Hiddink kandidaat'

11-02-2017 16:57

Guus Hiddink is één van kandidaten om aan de slag te gaan bij Bayer Leverkusen wanneer Roger Schmidt zijn ontslag krijgt. De Duitse trainer staat onder grote druk vanwege het matige seizoen dat zijn team doormaakt. Diverse media voorspellen dat Schmidt binnenkort op straat komt te staan. 

Afgelopen jaar eindigde de club nog op de derde plek in de Bundesliga. Na negentien gespeelde duels prijkt Leverkusen nu op de tiende plaats. In competitieverband werd er al negen keer verloren. Enige positieve punt is de succesvolle Champions League-campagne van die Werkself. Leverkusen plaatste zich de zestiende finales. Atlético Madrid is daarin binnenkort de tegenstander.

Mocht de leiding van Leverkusen op korte termijn beslissen dat Schmidt - die sinds 2014 de leiding heeft - moet opkrassen, dan zijn er volgens BILD vier kandidaten in beeld. Eén daarvan is de clubloze Hiddink. De zeventigjarige oefenmeester zou tot de zomer als interim-coach moeten fungeren. Afgelopen seizoen vervulde Hiddink een soortgelijke rol bij Chelsea.

Ook de naam van Roberto Mancini valt. De Italiaan vertrok afgelopen zomer bij Internazionale. Markus Anfang en Bernd Hollerbach zijn de twee andere namen die rondzingen in de BayArena.