Kieft: Dat verklaart voor mij niet waarom Van Bronckhorst dit gedaan heeft

Kieft: "Dat verklaart voor mij niet waarom Van Bronckhorst dit gedaan heeft"

13-02-2017 10:08
13

Wim Kieft vraagt zich af of Giovanni van Bronckhorst er veel mee opschiet om Dirk Kuyt te slachtofferen bij Feyenoord. Het verschil tussen de routinier en Jens Toornstra is in zijn ogen verwaarloosbaar.

Dat zegt de oud-international in het praatprogramma Rondo op Ziggo Sport. Toornstra maakte er zaterdag direct twee tegen FC Groningen (2-0). "Maar dat verklaart voor mij niet waarom Van Bronckhorst dit gedaan heeft", aldus Kieft. "Ik zie de reden er niet van in. Dit is wel toevallig Dirk Kuyt, dit is niet zomaar iemand. Het loopt goed. Zoveel zal het niet schelen of Toornstra of Kuyt speelt. Dus ja…"

Collega-analist Youri Mulder denkt dat het ontbreken van Kuyt invloed zou kunnen hebben als het even minder gaat. "Vorige week waren we er nog van overtuigd, 'Kuyt mag er niet uit'. Omdat hij mentale kwaliteiten heeft. Misschien is het nu zo dat als ze een tegenslag krijgen jongens als Berghuis en Elia eraan onderdoor gaan."

Jan van Halst is vooral positief over Feyenoord. "Het draait als een tierelier. Er zit vrolijkheid in. Je denkt geen enkel moment 'oeh die komen in de problemen'. Ze hebben uitstekende flankspelers, naar binnen komend. En dan ook de overlap van die backs. Fantastisch."