Update: Lille van El Ghazi en Kishna zet coach voor vier maanden voor de groep

Update: Lille van El Ghazi en Kishna zet coach voor vier maanden voor de groep

14-02-2017 19:36
9

Het lijkt erop dat Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna twee weken na hun komst bij OSC Lille te maken krijgen met een nieuwe trainer. Patrick Collot wordt vervangen door Franck Passi.

Hoewel Lille nog niets heeft gemeld over een wisseling van de wacht, zijn Franse media het erover eens: het laatste uur van Collot heeft geslagen. Collot wordt verantwoordelijk gehouden voor de zwakke resultaten van de laatste weken. Lille verloor de laatste drie competitiewedstrijden en is afgezakt naar de zeventiende plek in de Ligue 1.

Collot wordt zo goed als zeker vervangen door Passi. De Fransman, eerder werkzaam bij Olympique Marseille, werd dinsdagochtend gespot op de luchthaven van Lille en maakt naar alle waarschijnlijkheid het seizoen af als interim-trainer. Marcelo Bielsa neemt dan in de zomer het stokje weer over van Passi.

Bij Lille spelen sinds de slotdag van de transferperiode twee Nederlanders: El Ghazi en Kishna. Het duo wacht nog op het eerste succes in Frankrijk.

Update 19.36: Lille heeft de komst van Franck Passi als nieuwe hoofdcoach dinsdag bevestigd. De vijftigjarige trainer is voor vier maanden aangesteld en zal het seizoen dus afmaken bij de club van Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna. De Franse club maakte niets bekend over een ventuele zomerse aanstelling van Marcelo Bielsa.