AS Monaco meldt zich in Brugge en wil club per direct overnemen

AS Monaco meldt zich in Brugge en wil club per direct overnemen

15-02-2017 21:45
7

AS Monaco waagt een poging om de Belgische club Cercle Brugge in bezit te krijgen. De Franse topclub, en tevens lijstaanvoerder in de Ligue 1, wil meer spelers tijdelijk onderbrengen bij de noorderburen.

Monaco meldt via de clubsite dat het een meerderheidsaandeel wil in Cercle, dat momenteel uitkomt in de Belgische Tweede Klasse. De Franse club heeft met Paul Nardi, Raphaël Diarra, Mehdi Beneddine en Tafsir Chérif momenteel al vier spelers uitgeleend aan Cercle, maar in de toekomst moet dat dus meer gebeuren. Monaco heeft als doel om zoveel mogelijk jeugdspelers te laten doorstromen naar het eerste elftal, maar wil ze daarvoor eerst ervaring laten opdoen bij de Belgen.

Ook voor Cercle biedt de overname van Monaco mogelijk uitkomst. De Belgische club kampt met financiële problemen en met de steenrijke Russische eigenaar Dimitri Rybolovlev zouden die problemen binnen de kortste keren kunnen worden opgelost. Een terugkeer naar het hoogste Belgische podium lijkt dan ook weer een stuk dichterbij te komen.