AZ wacht 'hopeloze' return: 'Hoe die grabbelende keeper het deed, weet ik niet'

AZ wacht 'hopeloze' return: 'Hoe die grabbelende keeper het deed, weet ik niet'

16-02-2017 22:15
1

De druiven zijn zuur voor AZ, dat donderdagavond in de Europa League-ontmoeting met Olympique Lyon met 1-4 werd verslagen. John van den Brom baalt vooral van de gemiste kansen.

"Het is heel simpel. We hebben vier goals weggegeven en dan is het over en uit", aldus de AZ-trainer tegen NH. Hij vond zijn ploeg niet eens slecht spelen. "Als je de uitslag ziet denk je: ja leuk, AZ heeft niets in de melk te brokkelen. Maar we hebben veel kansen gecreëerd. Dit is het grote verschil tussen het niveau van AZ en absolute topspelers."

Goede kansen voor AZ waren niet aan onder meer Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani besteed. Dat kwam mede door Lyon-doelman Anthony Lopes. "Hoe hij het deed weet ik niet, maar die keeper hield met grabbelwerk de bal uit het doel."

In de slotfase vond Van den Brom het pijnlijk worden. Tegen de NOS: "Je wordt afgedroogd met 1-4, je ziet dat ze zich zelfs inhouden. Qua veldspel konden we aardig mee en het feit dat je heel veel kansen creëert zegt ook wat. Maar daar koop je niks voor. We worden afgetroefd op verdedigende kwaliteiten tegenover hele goede spitsen, dus dan weet je dat het hopeloos is."