AZ wacht 'hopeloze' return: 'Hoe die grabbelende keeper het deed, weet ik niet'

AZ wacht 'hopeloze' return: 'Hoe die grabbelende keeper het deed, weet ik niet'

donderdag 16 februari 2017 om 22:15

De druiven zijn zuur voor AZ, dat donderdagavond in de Europa League-ontmoeting met Olympique Lyon met 1-4 werd verslagen. John van den Brom baalt vooral van de gemiste kansen.

"Het is heel simpel. We hebben vier goals weggegeven en dan is het over en uit", aldus de AZ-trainer tegen NH. Hij vond zijn ploeg niet eens slecht spelen. "Als je de uitslag ziet denk je: ja leuk, AZ heeft niets in de melk te brokkelen. Maar we hebben veel kansen gecreëerd. Dit is het grote verschil tussen het niveau van AZ en absolute topspelers."

Goede kansen voor AZ waren niet aan onder meer Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani besteed. Dat kwam mede door Lyon-doelman Anthony Lopes. "Hoe hij het deed weet ik niet, maar die keeper hield met grabbelwerk de bal uit het doel."

In de slotfase vond Van den Brom het pijnlijk worden. Tegen de NOS: "Je wordt afgedroogd met 1-4, je ziet dat ze zich zelfs inhouden. Qua veldspel konden we aardig mee en het feit dat je heel veel kansen creëert zegt ook wat. Maar daar koop je niks voor. We worden afgetroefd op verdedigende kwaliteiten tegenover hele goede spitsen, dus dan weet je dat het hopeloos is."

Plaats een reactie

Old Star +6363
donderdag 16 februari 2017 om 22:30
Hopeloos was t inderdaad... niveautje te hoog...
Vind ik leuk
vrijdag 17 februari 2017 om 01:16
AZ in goede doen haalt een goed resultaat tegen dit Lyon. Ik vond PSV en Feyenoord thuis tegen AZ sterker. Het moet ook wel een beetje meezitten, helaas dit x niet.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

AZ wacht 'hopeloze' return: 'Hoe die grabbelende keeper het deed, weet ik niet'