Balende PSV'er moet niet aan verhuur denken: 'Meestal een stapje lager'

Balende PSV'er moet niet aan verhuur denken: 'Meestal een stapje lager'

18-02-2017 07:20
5

Jorrit Hendrix is op dit moment niet echt happy bij PSV. De middenvelder voelt zich persoonlijk goed, maar sportief gaat het hem niet voor de wind. Hij wil spelen, maar moet op het middenveld onder meer Andres Guardado voor zich dulden.

"Gekochte spelers hebben meestal meer status. Maar ik heb inmiddels ook al meer dan honderd wedstrijden voor PSV gespeeld, ik heb in Oranje gedebuteerd. En dan is de keuze aan de trainer", wijst Hendrix in De Limburger naar Phillip Cocu. Heeft de middenvelder nagedacht over een huurperiode? "Nee. Ik hoor bij PSV en als je wordt verhuurd is het meestal een stapje lager. Dat is voor mij niet aan de orde."

Wedden

Meer odds

Het geduld van Hendrix begint op te raken, zo liet hij al weten. "Op een gegeven moment is de koek op hè? Dat is hij nu nog niet, maar hij is wel aangevreten. Ik schik me vaak in de situatie. Maar als ik het er niet mee eens ben, dan laat ik me wel horen. Dat heb ik bij de trainer ook gedaan. Ik denk dat ik daarmee voldoende heb gezegd."

PSV heeft de ambitie om veel eigen jeugd op te stellen. De helft van de selectie moet uit zelf opgeleide spelers bestaan. Realistisch? "Tja, ik lees dat ook in de media. Natuurlijk is dat goed, maar het zal moeten blijken of het realistisch is. Er moet wel genoeg talent zijn", vindt Hendrix, die een jeugdexponent is. Wat blijft er dan over van die eigen-jeugdambitie van PSV? "Tja, dat matcht dan niet echt, he?"