PEC Zwolle-uitblinker vaag over toekomst: Ik heb altijd gedroomd van Engeland

PEC Zwolle-uitblinker vaag over toekomst: "Ik heb altijd gedroomd van Engeland"

18-02-2017 11:50
6

Nicolai Brock-Madsen leidde PEC Zwolle dit kalenderjaar met vier doelpunten weg uit de gevarenzone van de Eredivisie. Met Kerst stond de teller mede door blessures nog op nul. De 24-jarige Deen is duidelijk opgelucht.

"PEC Zwolle heeft me natuurlijk niet voor de lol gehaald. Ze verwachten iets. Ik ben blij dat ik nu iets terug heb kunnen doen en ons in elk geval voor even uit de gevarenzone heb kunnen halen", zegt Brock-Madsen tegen de NOS. Hij heeft het goed naar zijn zin in de Overijsselse stad. "De mensen hier zijn leuk en sociaal, en ze zorgen goed voor mij en mijn vriendin."

PEC heeft bij Birmingham City FC een optie tot koop bedongen op de gehuurde spits, die zelf echter niet te hard van stapel wil lopen. "Ik heb altijd gedroomd van Engeland, net als veel andere spelers. Ik voel me heel gelukkig bij PEC, hoor, maar laten we afwachten..." Tot die tijd geniet Brock-Madsen van het spelen in de Eredivisie. Hij is lyrisch over de sfeer in Nederland.

"In Denemarken hebben we veel moeite om de stadions te vullen. Als het koud is, zit iedereen gewoon voor de televisie. Ik verbaas me echt over al die fans die er elke week zitten in de stadions", besluit de sterke Deen.

Lees ook: 'Belde me vanmorgen met de mededeling dat zijn vriendin ontsluiting heeft'