KNVB legt 'doellijntechnologie-keuze' uit: 'Niet zo maar regels veranderen'

KNVB legt 'doellijntechnologie-keuze' uit: 'Niet zo maar regels veranderen'

27-02-2017 18:40
12

KNVB-directeur Gijs de Jong heeft maandag bevestigd wat een woordvoerder van de KNVB al meldde: de doellijntechnologie blijft dit seizoen enkel in De Kuip. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond overwoog om het systeem naar de Amsterdam Arena te verplaatsen, aangezien de kraker Ajax – Feyenoord daar nog op het programma staat.

"We hebben maar beperkte middelen. Vorig seizoen hebben we duidelijk vastgesteld: vóór de winterstop bij competitiewedstrijden van Ajax en tijdens de Johan Cruijff Schaal. Ná de winterstop bij competitieduels van Feyenoord en tijdens de bekerfinale. Zo zal het ook dit seizoen zijn", laat De Jong tegenover FOX Sports weten.

"We gaan niet de regels veranderen tijdens het spel", vervolgt De Jong. "We hebben het op deze manier vastgesteld en zo doen we het. Bovendien zouden we enorme financiële en logistieke middelen nodig hebben." Afgelopen zondag werd het cruciale duel tussen Feyenoord en PSV beslist door een doelpunt, dat door de doellijntechnologie werd goedgekeurd. Door de winnende goal (2-1) van koploper Feyenoord zijn de Eindhovenaren zo goed als zeker uitgeschakeld in de strijd om het landskampioenschap.

Lees ook: Update: KNVB verhuist doellijntechnologie toch níet naar Arena: 'Blijven we bij'