Update: KNVB verhuist doellijntechnologie toch níet naar Arena: 'Blijven we bij'

Update: KNVB verhuist doellijntechnologie toch níet naar Arena: 'Blijven we bij'

27-02-2017 15:14
32

De Kuip is het enige stadion met doellijntechnologie en dat bleek doorslaggevend in de topper tussen Feyenoord en PSV (2-1). Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond overweegt om de techniek nog dit seizoen in de Arena te introduceren.

De reden: in Amsterdam wordt op 2 april de Klassieker gespeeld. Voorafgaand aan het seizoen hebben alle Eredivisie-clubs ermee ingestemd dat de camera's in de eerste helft van het seizoen in de Arena van Ajax hangen en in de tweede helft in De Kuip. De KNVB overweegt echter een uitzondering te maken.

"Zodra de suggestie gedaan wordt, moet je daar serieus naar kijken", zegt hoofd scheidsrechterszaken Dick van Egmond tegen Voetbal International. "Het is aan de directie. Zij moeten de afweging maken, dat zal met name een financiële afweging zijn. Ik verwacht dat er vandaag of morgen iets gecommuniceerd wordt."

Update 15.14 uur: Een woordvoerder van de KNVB heeft aan het Algemeen Dagblad laten weten dat er toch géén doellijntechnologie wordt gebruikt bij Ajax - Feyenoord, op 2 april aanstaande. "We hebben aan het begin van het seizoen met alle clubs de afspraak gemaakt dat het systeem de eerste seizoenshelft in de Arena gebruiken, en de tweede seizoenshelft in De Kuip. En daar blijven we ook bij."