Memphis: 'Als je naar hem kijkt, dan weet je dat hij een grote speler wordt'

Memphis: 'Als je naar hem kijkt, dan weet je dat hij een grote speler wordt'

28-02-2017 07:44
1

Memphis Depay is onder de indruk geraakt van ploeggenoot Lucas Tousart. De negentienjarige middenvelder was van grote waarde in de 5-0 zege op FC Metz. In dat duel scoorde Memphis zelf tweemaal én leverde hij een assist.

Over Tousart heeft Memphis niks dan lovende woorden over. "Hij is een machine op het middenveld. Hij speelde een hele goede wedstrijd, onderscherpte heel veel ballen. Als je naar die jongen kijkt, dan weet je dat hij een grote speler gaat worden", vertelde Memphis na afloop tegenover een leger aan Franse journalisten. "En hij is pas negentien, hè?"

Toch is Memphis niet verrast door de stormachtige ontwikkeling van de middenvelder. "Nee, ik ben daar niet verrast door. Als je bij Lyon speelt, dan moet je kwaliteiten hebben. Anders speel je niet bij Lyon. Maar ik ben erg blij dat we spelers met dit soort kwaliteiten in ons team hebben", besluit de speler die in de winterse transferperiode door Lyon werd overgenomen van Manchester United.

Tousart speelde dit seizoen al vijftien competitiewedstrijden, waarvan tien als basisspeler, voor de Franse topclub. Hij scoorde nog niet.