Pechvogel Afellay hakt knoop door en tekent voor twee jaar: 'Vanaf dag één'

Pechvogel Afellay hakt knoop door en tekent voor twee jaar: 'Vanaf dag één'

02-03-2017 08:20
10

Ibrahim Afellay blijft tot 2019 verbonden aan Stoke City. De aflopende verbintenis van de dertigjarige Nederlander is met twee jaar verlengd, zo valt te lezen op de website van The Potters. 

Afellay (30), die sinds juli 2015 bij Stoke speelt, is verguld met zijn nieuwe contract. "Ik ben enorm blij", aldus Ibi op het digitale thuis van de club. "Vanaf de eerste dag voel ik mij thuis bij Stoke en kijk uit naar de toekomst. Ik wil mooie dingen laten zien hier. Stoke is een fantastische club. Onze fans zijn speciaal, ze steunen ons altijd, ook tijdens uitwedstrijden. 

Wedden

Meer odds

De oud-speler van onder meer PSV en FC Barcelona stond afgelopen jaar liefst acht maanden buitenspel door een knieblessure. In december 2016 maakte Afellay, die in zijn loopbaan vaker werd getroffen door zware blessures, zijn rentree. "Die blessure laat ik nu achter me. Ik heb laten zien dat ik back in business ben. Ik werk en train elke dag keihard. Ik wil er het beste van maken hier."

Het was lang onduidelijk of de 53-voudig international en Stoke na dit seizoen moet elkaar zouden doorgaan. Naast Afellay spelen er nog twee Nederlanders bij Stoke: Erik Pieters en Bruno Martins Indi.