Cambuur-schlemiel zit in zak en as: Daar praat ik liever nooit meer over

Cambuur-schlemiel zit in zak en as: "Daar praat ik liever nooit meer over"

03-03-2017 08:14
27

De gemiste strafschop is bij Martijn Barto keihard aangekomen. De spits van SC Cambuur werd de schlemiel in de halve finale van de KNVB beker tegen AZ. In de penaltyserie faalde hij oog in oog met Tim Krul.

"Ik deed alles wat ik me had voorgenomen: laag en hard in de hoek", vertelt Barto in gesprek met Voetbal Inside. "Maar de strafschop was niet hard genoeg. Kloten en doodzonde, want dit had hartstikke mooi kunnen zijn."

De gemiste penalty is de 32-jarige Barto duidelijk niet in de koude kleren gaan zitten. "Ik blijf dit altijd bij me houden. Hier kun je je hele leven over praten, maar daar praat ik liever nooit meer over. Iedereen wilde naar De Kuip en dat is niet gelukt. Voor mij zit er waarschijnlijk geen volgende keer meer in, maar ik hoop dat de jongens het nog een keer halen."

Barto zag diep in blessuretijd het doelpunt van AZ-speler Levi Garcia afgekeurd worden. Arbiter Kevin Blom nam die beslissing op basis van de videoscheidsrechter. "Ik zag wat de scheidsrechter ook zag: Leonard (Nienhuis, red.) werd binnen de vijf meter aangevallen. Je moet een beetje geluk hebben dat dit teruggedraaid wordt. Dat hadden we, maar in de penaltyreeks hadden we dat geluk niet."