'Manke' Room krijgt stroomstoten: Weet niet of dit verstandig is

'Manke' Room krijgt stroomstoten: "Weet niet of dit verstandig is"

03-03-2017 08:48
2

Het bekersucces van Vitesse heeft een keerzijde voor Eloy Room. Hij keepte de halve finale tegen Sparta met een liesblessure. Nu loopt de doelman mank. Een apparaat met stroomstoten moet zijn herstel bevorderen.

Room keepte woensdag met pijnstillers. "Een spuit kon niet. Maar ik kon spelen", zegt hij in De Gelderlander. "Maandag bleek uit een mri-scan dat niets in de liesstreek was gescheurd. Er zat alleen vocht. Dinsdag bij de besloten training stond ik op het veld, ja. Maar ik heb bijna niets gedaan. Alles was gericht op woensdag."

Wedden

Meer odds

Henk Fraser wilde Room hoe dan ook laten spelen tegen Sparta. "Ik ben opzettelijk later naar buiten gegaan. En ik ben ook veel eerder weer naar binnen gegaan. Ik heb in die warming-up bijna geen bal getrapt. En dan alles alleen maar met links.

Tijdens de wedstrijd trapte hij ook voornamelijk met links. "Ik kreeg er steeds ook alle tijd voor. Dat verbaasde me. Bij Sparta wisten ze echt wel van die blessure af. Alleen hebben ze nauwelijks druk op mij gezet. Wellicht durfden ze dat niet, omdat we ze dan konden wegtikken."

Een stroomstootapparaat moet Room erboven op helpen. Of hij zaterdag tegen PEC kan spelen is zeer de vraag. "Ik wil graag, maar weet niet of dit verstandig is. Ik weet nu dat het lichaam meer aankan, dan je vaak denkt. Maar de drang om te spelen moet niet leiden tot een langdurige blessure."