'Strootman kan pikante transfer in Italië maken voor 40 miljoen en dik salaris'

'Strootman kan pikante transfer in Italië maken voor 40 miljoen en dik salaris'

03-03-2017 08:42
20

Een opvallend bericht uit La Gazzetta dello Sport, de grootste sportkrant van Italië. Internazionale wil grof geld betalen voor een transfer van AS Roma-middenvelder Kevin Strootman.

De Nederlandse middenvelder kende in de voorgaande jaren vaak blessureleed, maar maakte een verpletterende indruk tijdens wedstrijden die hij wél kon spelen. Inter weet daar alles van en is van plan om competitiegenoot en concurrent Roma te beroven van de 27-jarige spelmaker. Daarvoor is maar liefst 40 miljoen euro vrijgemaakt, zo meldt de krant.

Strootman ziet ook eurotekens bij een eventuele transfer, want hij kan op jaarbasis 5 miljoen euro verdienen aan salaris. Daar bovenop komen nog bonussen. Inter wil aankomende zomer al zakendoen met Roma en Strootman. Door de overname van de Suning Group heeft de grootmacht uit Milaan heel veel geld te besteden.

Inmiddels is er al voorzichtig contact geweest tussen de belangenbehartiger van Strootman en beleidsbepalers van de Suning Group. De inzet van die gesprekken is om transfergesprekken voor komende zomer op te starten.