Koevermans tipt Van Bronckhorst: 'Kuyt is net als hij zo'n speler'

Koevermans tipt Van Bronckhorst: 'Kuyt is net als hij zo'n speler'

06-03-2017 17:57
7

Feyenoord moet Dirk Kuyt koste wat kost weer opstellen. Dat vertelt Danny Koevermans, die uit ervaring spreekt. De oud-aanvaller werd met PSV in 2008 kampioen, maar bij AZ ging het een jaar eerder fout.

"Gelukkig hadden we in 2008 bij PSV toen een ervaren speler als Timmy Simons. Hij was erg belangrijk in de kleedkamer. Een ervaren man, die ook al een paar keer kampioen geworden was. Ik was bang dat we het, net als een jaar eerder met AZ, toch nog gingen verspelen. Maar hij zei alleen maar dat ik me niet zo druk moest maken en dat het goed zou komen", aldus Koevermans tegenover Omroep Brabant.

Wedden

Meer odds

Hij maakt dan ook een vergelijking met Feyenoord, dat zonder Kuyt in de basis verloor bij Sparta Rotterdam (1-0). "Als ik trainer van Feyenoord zou zijn, speelde Dirk Kuyt vanaf nu iedere wedstrijd. De druk en de hunkering bij die club om eindelijk weer eens een titel te pakken is enorm groot. Die druk is het grootste gevaar voor Feyenoord", weet Koef.

"Kuyt is, net als Simons destijds, zo'n speler die met zijn ervaring van enorm belang kan zijn voor het hele team om daar tegen opgewassen te zijn", besluit de oud-spits.