Van Gaal gaf laatste zetje bij United: Rol die ik van hem kreeg was uniek

Van Gaal gaf laatste zetje bij United: "Rol die ik van hem kreeg was uniek"

07-03-2017 12:54
18

Albert Stuivenberg is bij RC Genk bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer nadat hij onder Louis van Gaal ervaring mocht opdoen bij Manchester United. De coach is Van Gaal zeer dankbaar voor die periode, het laatste opstapje naar het hoofdtrainerschap.

"De rol die ik van hem kreeg, was uniek. Het is heel bijzonder hoeveel verantwoordelijkheid hij me heeft gegeven", zegt Stuivenberg in De Telegraaf. "Ik leidde de trainingen van de basisploeg, deed de besprekingen vooraf en na de wedstrijd en voerde allerlei individuele gesprekken. Louis heeft me de gelegenheid gegeven om mezelf op topniveau door te ontwikkelen."

"In mijn carrière was het de perfecte stap om als assistent met een topcoach samen te werken", vervolgt Stuivenberg, in het verleden ook coach bij Jong Oranje. "We hadden altijd al een goede samenwerking bij de KNVB, toen Louis bondscoach was en ik de coach van Jong Oranje. Daaruit is voortgekomen dat hij het vertrouwen in mij heeft uitgesproken om me mee te nemen naar Manchester. Dat beschouw ik als een groot compliment. Van Gaal is iemand die zijn sporen heeft verdiend in de voetballerij en heel goed kan beoordelen of je wel of niet kwaliteiten hebt."