Engelse bond deelt 'ongelooflijke' schorsing uit na trap op hoofd Ibrahimovic

Engelse bond deelt 'ongelooflijke' schorsing uit na trap op hoofd Ibrahimovic

08-03-2017 17:58
11

De Engelse voetbalbond (FA) heeft Tyrone Mings een zware schorsing opgelegd. De verdediger van Bournemouth moet vijf wedstrijden brommen na zijn trap op het hoofd van Zlatan Ibrahimovic.

De FA heeft het onderzoek naar Mings afgerond en hem officieel in staat van beschuldiging gesteld. De 23-jarige verdediger is vijf wedstrijden geschorst. Hij trapte al dan niet bewust op het hoofd van Ibrahimovic, die op dat moment op de grond lag. Daarmee riskeerde hij een zware blessure van de United-spits, oordeelt de tuchtcommissie.

Bournemouth is zwaar teleurgesteld, zo laat de club weten in een statement. 'We vinden het ongelooflijk dat Mings schuldig is bevonden. Er was absoluut géén bewijs dat hij het bewust deed.'

Ibrahimovic werd maandag al geschorst. Hij moet drie duels brommen, omdat hij Mings uit wraak een elleboogstoot gaf. De Zweed mist de wedstrijden tegen Chelsea (FA Cup) en West Bromwich Albion en Middlesbrough (Premier League). Zowel Ibrahimovic als Mings kan niet meer in beroep gaan tegen de straf.