Update: Veerman-besluit niet afkomstig van Heerenveen: 'Dat is zijn eigen keuze'

Update: Veerman-besluit niet afkomstig van Heerenveen: 'Dat is zijn eigen keuze'

09-03-2017 14:54
5

Henk Veerman geeft voorlopig geen interviews aan de media. Dat heeft de woordvoerder van sc Heerenveen verteld tegen Omrop Fryslân. De spits heeft een aflopend contract bij de Friezen, al staat er een optie in de verbintenis.

Heerenveen kan Veerman twee jaar langer bij de club houden door die optie, meldt het regionale medium. Trainer Jurgen Streppel hoopt dat de cultheld ook bij Heerenveen blijft. Veerman scoorde afgelopen vrijdag nog tegen Go Ahead Eagles, maar zijn treffer bleek niet genoeg voor een driepunter (2-2 gelijkspel).

Inmiddels willen ook fans van Heerenveen aantonen dat zij het zien zitten in Veerman. De aanvaller moet het doen met een plekje achter clubtopscorer Reza Ghoochannejhad, maar fans van de Friezen willen de Volendammer niet kwijt. Zij startten eerder al een Facebook-pagina en er is nu ook een petitie gestart.

Heerenveen reageerde eerder op alle commotie. "De optie in zijn contract is nog een paar weken geldig, dus we nemen binnen die termijn een weloverwogen besluit", aldus technisch manager Gerry Hamstra.

Update 14.54 uur: Volgens de persvoorlichter van sc Heerenveen, Erik Kofman, heeft de club Veerman niet opgelegd dat hij niet meer met de pers mag praten. Verslaggever Roelof de Vries van Omrop Fryslan sprak het vermoeden uit dat Veerman even niks meer mocht zeggen van de club, maar Kofman reageert op Twitter dat het de eigen keuze van de spits is.