Update: Heerenveen reageert op commotie: 'De optie is nog een paar weken geldig'

Update: Heerenveen reageert op commotie: 'De optie is nog een paar weken geldig'

07-03-2017 19:56
12

Het nieuws dat Henk Veerman waarschijnlijk aan zijn laatste maanden bezig is bij sc Heerenveen, heeft tot grote teleurstelling geleid bij de fans. De Friese supporters zijn een Facebook-actie begonnen om de sterke spits bij de club te houden.

Veerman reageert tegenover de Leeuwarder Courant blij verrast door het initiatief van de achterban. "Natuurlijk waardeer ik deze actie enorm", laat hij weten. "De supporters en ik hebben ons best gedaan om te blijven. Het is nu aan de club." De 26-jarige Volendammer gaf al meermaals aan dat hij graag bij Heerenveen wil blijven, maar vanuit de club bleef het tot dusver stil.

De verbintenis van Veerman loopt komende zomer af. Heerenveen heeft een eenzijdige optie om die te verlengen, maar de spits gaat in dat geval wel meer verdienen. Om die reden lijkt de huidige nummer zeven van de Eredivisie niet echt happig op een nieuw contract. Veerman is momenteel de tweede spits, achter Reza Ghoochannejhad. Toch was hij al vijf keer trefzeker.

De supporters wist Veerman al te overtuigen. Hij wordt op de Facebook-pagina 'Henkie moet blijven' omschreven als een 'fenomeen', dat zijn 'team gelijk beter laat voetballen. En hij scoort bijna altijd'. Binnen korte tijd hebben meer dan duizend fans hun steun betuigd.

Update dinsdag 19.56 uur: Gerry Hamstra, technisch manager van Heerenveen, heeft laten weten dat er nog helemaal niks besloten is over de toekomst van Veerman. "Er is heel veel commotie over het contract van Henk, maar dat begrijp ik niet zo. De optie in zijn contract is nog een paar weken geldig, dus we nemen binnen die termijn een weloverwogen besluit", aldus Hamstra tegen Voetbal International.