Ajax blijft in de race in Europa League: doelpunt Dolberg, schorsing Klaassen

Ajax blijft in de race in Europa League: doelpunt Dolberg, schorsing Klaassen

09-03-2017 20:48
145

Ajax moet volgende week aan de bak in de achtste finale van de Europa League. FC Kopenhagen was donderdagavond in de heenwedstrijd met 2-1 te sterk.

De spelers stonden koud op het veld toen de 1-0 al in de touwen lag. Rasmus Falk strafte gezapig verdedigen van Ajax hard af met de openingstreffer. Op dat moment waren er welgeteld 28 seconden verstreken. Kopenhagen kreeg vervolgens kansen om het Amsterdamse leed te vergroten, maar liet dat na.

Eenmaal bekomen van de eerste schrik, kroop Ajax naarmate de eerste helft vorderde meer uit zijn schulp en prompt was het raak. Kasper Dolberg volleerde een voorzet van aanvoerder Davy Klaassen knap binnen: 1-1. Het was de eerste tegentreffer in eigen huis voor Kopenhagen sinds 20 augustus 2016.

In de tweede helft kwam Ajax uitstekend uit de startblokken, maar tegen de verhouding in scoorde Kopenhagen toch weer. Spits Andreas Cornelius klopte Matthijs de Ligt, die de geschorste Davinson Sanchez verving, in de lucht voor de 2-1.

Nadat David Neres en Hakim Ziyech invielen, dacht Ajax vijf minuten voor tijd weer langszij te komen, maar doelpuntenmaker Dolberg werd teruggefloten vanwege een overtreding. Klaassen kreeg vervolgens geel voor protesteren, waardoor hij geschorst is voor de return.

Door de 2-1 nederlaag kan Ajax over een week aan de bak in de eigen Arena. Het gemaakte uitdoelpunt betekent dat het tweeluik in de achtste finale van de Europa League zéker nog niet is gespeeld.