'Prestigestrijd tussen tuchtcommissie en Van Benthem: opeens drie topjuristen'

'Prestigestrijd tussen tuchtcommissie en Van Benthem: opeens drie topjuristen'

11-03-2017 12:11
33

Het lijkt er volgens De Telegraaf op alsof de tuchtcommissie van de KNVB een prestigestrijd voert met huisjurist Joris van Benthem van Feyenoord. Dat viel op te maken uit de samenstelling van de commissie afgelopen donderdag.

Van Benthem kreeg het al drie keer voor elkaar om een Feyenoorder vrij te spreken van een schorsing en wilde dat ook met Tonny Vilhena doen. De tuchtcommissie besloot echter anders en schorste de middenvelder voor drie duels plus één duel voorwaardelijk voor zijn elleboog tegen Sparta. Die commissie bestond volgens De Telegraaf uit drie topjuristen, iets wat normaal gesproken niet het geval is.

Bij andere zaken neemt ook een oud-speler of een oud-scheidsrechter plaats zodat er iemand met ervaring op het voetbalveld mee kan beoordelen over het voorval. Dat was in de zaak-Vilhena echter niet het geval. De commissie bestond uit drie topjuristen en geen enkel lid met een voetbalachtergrond. 'Het heeft de schijn dat de tuchtcommissie niet nóg een keer een draai om de oren wilde krijgen', schrijft De Telegraaf.

Trainer Giovanni van Bronckhorst zou dat een slechte zaak vinden. "Ik zou het kwalijk vinden als Feyenoord daarop wordt afgerekend. We zijn steeds in het gelijk gesteld en het zou niet mogen uitmaken hoe vaak je in Zeist komt." Feyenoord gaat overigens in hoger beroep tegen de Vilhena-straf. 

Lees ook: Vilhena-strijd niet gelopen: Van Benthem kreeg Kramer met trucje in beroep vrij