Ten Hag: En deze speler voetbalt bij Utrecht. Dát is nou scouting, geweldig

Ten Hag: "En deze speler voetbalt bij Utrecht. Dát is nou scouting, geweldig"

22-03-2017 08:55
16

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag is er weer in geslaagd een speler in de problemen aan het voetballen te krijgen. Zakaria Labyad, bijna vergeten na zijn mislukte Sporting Portugal-avontuur, is los in de Domstad.

Eerder wist Ten Hag Quincy Promes bij FC Twente al op het goede pad te krijgen en ook Bilal Ould-Chikh, ex-Twente en Benfica, mag het pad dat Labyad bij FC Utrecht bewandelt volgen. "Dit is hoe ik werk", vertelt Ten Hag in Voetbal International. "Mensen praten snel over moeilijke jongens. Maar wat is dan moeilijk? Ik ga met ze aan de slag op de voorwaarden die gelden voor iedere speler."

"Het is een kwestie van aan de juiste knoppen draaien, je kunnen inleven in karakters en consequent vasthouden aan de geldende waarden, normen en eisen die je stelt als trainer. Ik kijk niet naar afkomst of achtergrond, iedereen is hier gelijk. Als je dan zelf duidelijk bent, kan er in feite niks fout gaan. Ja, inderdaad, misschien geven we wel het goede voorbeeld voor wat een ideale multiculturele samenleving zou kunnen zijn."

In Labyad zag Ten Hag na zijn mislukte periode in Portugal het heilige vuur. "Nu is hij dusdanig opgetraind dat hij meekan op het niveau van de Eredivisie. Kun je nagaan over een paar maanden. En deze speler voetbalt bij FC Utrecht. Dát is nou scouting, dat is geweldig."

Lees ook: Talentenvijver FC Utrecht: 4 potentiële spelers voor de Eredivisie-top