Westermann belachelijk gemaakt: Van de 60 tegengoals waren er 30 zijn schuld

Westermann belachelijk gemaakt: "Van de 60 tegengoals waren er 30 zijn schuld"

22-03-2017 09:50
41

Heiko Westermann staat met Ajax voor een terugkeer naar Duitsland in de Europa League. Goede herinneringen hebben ze daar niet aan de verdediger, zo blijkt uit een interview van de inmiddels gestopte voetballer Paul Scharner.

De Oostenrijker speelde tussen 2012 en 2013 met Westermann samen bij Hamburger SV en is keihard voor de inmiddels 33-jarige routinier. "Ik denk dat ik nooit een teamgenoot heb gehad die de oorzaak was van zoveel tegendoelpunten als Westermann. En toch werd hij altijd opgesteld", zegt Scharner in gesprek met bwin. "Van de 60 goals die wij tegen kregen, waren er 30 zijn schuld."

Volgens Scharner speelde Westermann als gevolg van een 'enorme lobby', waardoor hij altijd kon rekenen op een basisplaats. De Ajacied vertrok in 2015 samen met Rafael van der Vaart van HSV naar Real Betis nadat het goed verdienende duo verantwoordelijk werd gesteld voor de slechte prestaties van de club. Afgelopen zomer tekende Westermann een tweejarig contract bij Ajax, dat in de Europa League naar Duitsland moet voor het treffen met Schalke 04.