'Huntelaar kan quotum niet meer halen en koerst af op terugkeer naar Ajax'

'Huntelaar kan quotum niet meer halen en koerst af op terugkeer naar Ajax'

22-03-2017 11:27
53

De rol van Klaas-Jan Huntelaar is uitgespeeld bij Schalke 04. De spits komt niet meer voor in de plannen van trainer Markus Weinzierl, die meewerkt aan een transfervrij vertrek.

Het aflopende contract van Huntelaar in Gelsenkirchen wordt automatisch verlengd als hij de helft van de officiële wedstrijden in actie komt. Dat is na de 1-0 zege op FSV Mainz van afgelopen weekend niet meer mogelijk, aldus BILD. De weer fitte Huntelaar moet het doen met een reserverol achter winteraankoop Guido Burgstaller.

Een 'normale' contractverlenging is uitgesloten. Huntelaar is daardoor na zeven jaar klaar bij Schalke, waar hij het heeft geschopt tot de tweede plek op de eeuwige topscorerslijst. De 33-jarige Achterhoeker is in de zomer transfervrij beschikbaar.

Met het vertrek van Huntelaar is Schalke verlost van een grote kostenpost. De spits streek jaarlijks zeven miljoen euro op, een record voor de Duitse club. BILD houdt er stevig rekening mee dat Huntelaar in de zomer terugkeert naar Ajax. Hij stond van 2006 tot 2009 al onder contract in Amsterdam, waar hij in de kwartfinale van de Europa League op bezoek gaat.