Afscheid in stijl voor Podolski: wondergoal en zege op Engeland

Afscheid in stijl voor Podolski: wondergoal en zege op Engeland

22-03-2017 22:54
6

Lukas Podolski heeft woensdagavond op grandioze wijze afscheid genomen van de nationale ploeg van Duitsland. De 31-jarige aanvaller van Galatasaray speelde tegen Engeland zijn 130e en allerlaatste interland namens Die Mannschaft. 'Prinz Poldi' bekroonde zijn uitzwaaiwedstrijd met een grandioze treffer. Het bleek bovendien de winnende te zijn: 1-0. 

Duitsland en Engeland bakten er in een saaie eerste helft weinig van. Die Mannschaft kwam niet één keer tot een gevaarlijk schot op het doel van Joe Hart. Aan de andere kant van het veld waren Dele Alli en Adam Lallana dicht bij de openingstreffer. De jonge middenvelder van Tottenham Hotspur schoot tegen keeper Marc-André ter Stegen aan en zijn collega van Liverpool trof de lat. 

Podolski werd voorafgaand aan de oefenwedstrijd in Dortmund al uitgebreid uitgezwaaid. De linkspoot, die met Duitsland wereldkampioen werd in 2014, bekroonde zijn afscheidswedstrijd op schitterende wijze. In de 68e minuut tekende de oud-speler van onder meer Bayern München en Arsenal namelijk voor een schitterende treffer. Podolski knalde de bal keihard in de bovenhoek. Meer doelpunten vielen er niet.

Uitslagen van andere oefeninterlands
Tsjechië - Litouwen 3-0
Schotland - Canada 1-1