Woedende Schöne: 'Ik kookte helemaal over. Heb hem in het hele veld achtervolgd'

Woedende Schöne: 'Ik kookte helemaal over. Heb hem in het hele veld achtervolgd'

23-03-2017 23:05
14

Veel mensen kunnen zich Lasse Schöne niet voorstellen als hij boos is, maar de Deense middenvelder van Ajax kan op regelmatige basis kwaad worden. Soms heeft Schöne wel eens ruzie, vertelt hij in 1900 Magazine.

"Ik kan onaardig zijn hoor", aldus Schöne. "Ik vind: je moet mensen behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Dat is wel eens moeilijk in de voetbalwereld. Ik kan uit mijn dak gaan. Op het veld. Maar daarbuiten met het snel over zijn. Zo was het in een van de laatste wedstrijden voor de winterstop tegen FC Twente. De scheidsrechter geeft geen vrije trap aan ons terwijl het er honderd procent één was. Hij laat doorspelen. Ik heb de scheidsrechter in het hele veld achtervolgd en ik schreeuwde van alles naar hem. Ik kookte helemaal over. Tja, dan krijg je geel. Volledig terecht. Maar na afloop moet het ook over zijn."

Wedden

Meer odds

Schöne is een soort rebel. Het tegenovergestelde doen van wat men wil. "Als mensen zeggen dat ik iets moet doen, dan doe ik het juist niet. Na Heerenveen ging ik naar De Graafschap. Daar haalde ik na twee weken al mijn haar eraf, haha! Ik heb altijd gedaan waar ik me goed bij voel. Dan weer lang haar, dan weer een baard. Tatoeages hetzelfde verhaal. Ik heb een tribal op mijn rug. Tja, die is niet echt mooi meer, maar dat hoort een beetje bij die tijd. Vind ik juist weer leuk."