Transfer-adviseurs van Depay beetje verbaasd: Memphis een hele goede gast

Transfer-adviseurs van Depay beetje verbaasd: "Memphis een hele goede gast"

25-03-2017 07:30
3

Zonder het Nederlandse databureau Sci Sports had Memphis Depay nooit voor Olympique Lyon gespeeld. De Oranje-international nam de mannen van het Enschedese bedrijf uiterst serieus.

"Dat was wel heel gaaf", zegt Sci-oprichter Giels Brouwer in TC/Tubantia. "Memphis bleek een hele goede gast, die er alles voor over heeft te slagen in het topvoetbal. Wij waren zelfs een beetje verrast hoe open hij stond voor onze interpretatie van voetbaldata. Het was een beeld dat je niet verwacht bij de Depay die je van tv kent."

Het managementbureau van Memphis had Sci Sports gevraagd welke club het beste bij de aanvalller pastte. Het bedrijf dook de statistieken in en kwam met een rapport. "Wat bleek bijvoorbeeld: Everton was ook interessant, maar die club had al drie linksbuitens. Memphis zou bij Lyon maar één echte concurrent krijgen. In onze gesprekken had hij aangegeven dat vertrouwen en onomstreden zijn voor hem belangrijke punten zijn. Dat nemen wij dan mee."

Voor Memphis was voldoende belangstelling, maar hij koos voor Lyon. Die club adviseerde Sci Sports ook aan. "Het leuke is dat het nu ook goed uit lijkt te pakken.ij vertelden Memphis tijdens ons bezoek ook dat in onze Sci-skill met analyses van alle voetballers ter wereld hij nog altijd naar voren komt als speler met de hoogste potentie. Dat moet er dan alleen in de juiste omgeving uitkomen."

Lees ook: 'Laptoptransfer' voor Memphis: 'Had hem graag gehaald, maar Ligue 1 past bij hem'