'Laptoptransfer' voor Memphis: 'Had hem graag gehaald, maar Ligue 1 past bij hem'

'Laptoptransfer' voor Memphis: 'Had hem graag gehaald, maar Ligue 1 past bij hem'

22-03-2017 07:05
6

Een extern databureau heeft Memphis Depay geadviseerd over zijn transfer. Zijn vertrek naar Olympique Lyon is onder andere gebaseerd op de resultaten van Sci Sports uit Enschede. Dick Advocaat en zijn Fenerbahçe grepen mede daardoor naast zijn diensten.

Met de hulp van Sci Sports moest Memphis niet de volgende Royston Drenthe worden. De oud-PSV'er kon rekenen op de interesse van onder andere Everton, Fenerbahçe en subtoppers uit Italië en Spanje. Echter viel de keuze op Lyon, en volgens Voetbal International is deze zogenaame 'laptoptransfer' mede te danken aan de bevindingen van Sci Sports.

Dit databureau zet kenmerken van spelers af tegen speelwijze, trainer en ploeggenoten van clubs die belangstelling tonen. Al die resultaten bij elkaar monden uit in een in transferadvies. Voor Memphis werd dat de Franse nummer vier.

"Ik had hem graag gehaald", zegt Fenerbahçe-trainer Advocaat tegen VI. "Maar ik moet zeggen dat de Ligue 1 goed bij hem past. Een fysiek sterke competitie, daar blijft hij met gemak overeind." De Oranje-international tekende in Frankrijk een contract tot medio 2021. Als de transfer een groot succes wordt, kan Manchester United een beroep doen op de terugkoopclausule.