Ten Hag: Als Memphis een vingerkootje krijgt, vreet hij meteen de hele arm op

Ten Hag: "Als Memphis een vingerkootje krijgt, vreet hij meteen de hele arm op"

25-03-2017 09:50
15

Erik ten Hag is lyrisch over Memphis Depay. De coach van FC Utrecht werkte bij PSV met de Oranje-international, die nu voor Olympique Lyon speelt. Memphis kreeg van Ten Hag de bijnaam Rebel en gaat slagen.

"Ik herinner me zijn eerste trainingen bij PSV 1, direct liet hij zich heel brutaal zien", aldus de coach in Voetbal International. Memphis heeft het totaalpakket. "Maar hij heeft ons ook vaak genoeg de wenkbrauwen doen fronsen. Hij zoekt de grenzen op. Als hij een vingerkootje krijgt, vreet hij meteen de hele arm op. Memphis heeft een nogal uitdagend karakter."

"Hij is erg overtuigd van zichzelf en dat leidt soms ook tot zelfoverschatting. Als hij de focus op topsport kan houden, heb ik geen twijfels en denk ik nog steeds dat hij de nieuwe Arjen Robben kan worden", zijn de fraaie woorden van Ten Hag. Maar autoriteit is voor Memphis niet altijd goed. "Memphis is extravagant, een creatieveling."

Er volgt een opvallende vergelijking. "Als een kunstschilder die zijn eigen weg gaat en nu de inspiratie hervindt. Wil je een kunstschilder die unieke meesterwerken maakt of een winterschilder die keurig binnen de lijntjes doet wat meer mensen kunnen? Zolang een speler gericht is op voetbal en zich houdt aan de waarden en normen van de club, moet je talent wel de ruimte geven om expressief en creatief te zijn."