'Ik was 11 en verkocht Ajax nee, we vonden het een arrogante club'

'Ik was 11 en verkocht Ajax nee, we vonden het een arrogante club'

Gepubliceerd: zaterdag 25 maart 2017 om 19:06za 25-03-2017 om 19:06

Dennis Bergkamp denkt niet dat zijn carrière negatief is beïnvloed door het feit dat hij nooit in een vliegtuig wilde stappen. De huidig assistent-trainer van Ajax kreeg bij Arsenal de bijnaam 'Non-Flying Dutchman', omdat hij vanwege zijn vliegangst weigerde om de lucht in te gaan voor uitwedstrijden en trainingskampen. 

"Het heeft mijn carrière niet negatief beïnvloed. Toen ik besloot niet meer te vliegen, werd ik verrast door het enorme begrip. Ik ben er altijd duidelijk over geweest en voor Arsenal is mijn vliegangst nooit een last geweest", aldus Bergkamp in een uitgebreid interview op het digitale thuis van Ajax. "De keuze heeft me positief beïnvloed: ik kreeg meer rust in mijn donder en ging - mede daardoor - beter voetballen."

Bergkamp begon zijn carrière bij Ajax. Opvallend genoeg was men bij de ras-Amsterdammer thuis niet zo kapot van de club. "Ik was 11 jaar oud en speelde bij Wilskracht toen Ajax mij vroeg een training bij te wonen. Ik verkocht ze nee, want bij ons thuis vonden we Ajax toentertijd een arrogante club. Een jaar later klopte Ajax opnieuw bij me aan en ging ik toch akkoord. De eerste training beviel me zo goed, dat ik bleef. Bovendien viel het uiteindelijk wel mee met die arrogantie."

Lees ook: "Toen ik in Engeland speelde, had ik heel weinig contact met Ajax"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws