Catalanen eren Cruijff op grootse wijze: 'Het verhaal Barça-Cruijff is eeuwig'

Catalanen eren Cruijff op grootse wijze: 'Het verhaal Barça-Cruijff is eeuwig'

25-03-2017 21:44
5

FC Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu heeft een jaar en dag na het overlijden van Johan Cruijff de waarde van de Nederlander voor de Catalanen onderstreept. Volgens de bestuurder was Cruijff niet alleen op het veld uniek.

"Hij veranderde de mentaliteit van de club, als speler en als coach. Hij heeft de fundering gelegd voor het moderne voetbal. Johan liet ons zien dat niets onoverwinnelijk is, dat je door goed te werken alles kunt bereiken wat je wenst", liet Bartomeu weten tijdens een toespraak. Barcelona maakte zaterdag bekend dat het nieuwe tweede stadion de naam van Cruijff gaat dragen.

Bovendien komt er een standbeeld bij Camp Nou en een speciale ruimte in het clubmuseum. Tevens maakte Barcelona de intentie bekend om de straat bij het hoofdstadion naar de eeuwige nummer veertien te vernoemen. "Wij willen zijn nalatenschap op waarde schatten", aldus Bartomeu.

"Een nalatenschap die gemarkeerd is door zijn stijl en persoonlijkheid. Het verhaal Barça-Cruijff eindigt niet hier, het is voor eeuwig", besluit de preses.