Update: Afgehaakte De Vrij krijgt goed nieuws na terugkeer in Rome

Update: Afgehaakte De Vrij krijgt goed nieuws na terugkeer in Rome

26-03-2017 22:58
14

Het Nederlands elftal moet het ook dinsdag in de oefeninterland tegen Italië zonder Stefan de Vrij stellen. De 25-jarige verdediger is niet op tijd hersteld van een scheenbeenblessure, die hem zaterdag tegen Bulgarije al aan de kant hield.

Dat meldt FOX Sports. De blessure van De Vrij bleek een fikse aderlating voor bondscoach Danny Blind, die ook al niet kon beschikken over Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma. Oranje liep in Sofia tegen een dramatische 2-0 nederlaag aan, waardoor het WK in Rusland ver weg is. 

Uitgerekend de vervanger van De Vrij, Matthijs de Ligt, zakte door het ijs tegen Bulgarije. De pas zeventienjarige debutant schatte bij de openingstreffer een lange bal totaal verkeerd in en ook bij de tweede goal zag hij er ongelukkig uit. Het is niet duidelijk of Blind een vervanger oproept voor De Vrij, die terugkeert naar SS Lazio.

Met Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Wesley Hoedt, Bruno Martins Indi en Nick Viergever heeft Blind nog zes beschikbare centrale verdedigers in zijn selectie. De keuzeheer opteert echter nadrukkelijk voor een rechtspoot en een linkspoot in het centrum.

Update 22.58: Middels een bericht via de officiële kanalen laat Lazio zondagavond weten dat de blessure van De Vrij niet ernstig is. Dat is gebleken uit testen die eerder op de dag werden uitgevoerd. Er is slechts sprake van een kneuzing. In de komende dagen zal moeten blijken hoe lang de 25-jarige verdediger exact uit de roulatie is.