Costa ziet Ligue 1-transfer wel zitten: 'Een mooi project, fantastische spelers'

Costa ziet Ligue 1-transfer wel zitten: 'Een mooi project, fantastische spelers'

26-03-2017 21:11
2

Diego Costa staat open voor een transfer naar de Ligue 1. De Spaanse spits van Chelsea is gecharmeerd van de Franse competitie, laat hij weten in gesprek met Telefoot. 

"Ik ben heel tevreden bij Chelsea, maar alles kan veranderen in het voetbal. Als ik toe ben aan iets nieuws: waarom niet? Ik heb nog nooit in Frankrijk gespeeld'', aldus Costa. De goalgetter is vooral gecharmeerd van de Franse topclubs. "Olympique Marseille is begonnen aan een mooi project en iedereen weet dat Paris Saint-Germain een gerespecteerde naam is in Europa.'

"AS Monaco heeft ook een mooi project en heeft een paar fantastische spelers. De Ligue 1 is zich aan het ontwikkelen", weet Costa, die begin dit jaar nog in verband werd gebracht met een transfer naar China, waar ook sprake is van een opkomende competitie. Onder meer Jackson Martinez, Ezequiel Lavezzi, Graziano Pelle en Hulk verdienen hun brood in de Chinese Super League. Sky Sports meldde in januari dat Costa in China een bedrag van liefst 35 miljoen euro per jaar zou kunnen verdienen.

Costa, die dit seizoen zeventien keer het net vond in de Premier League, heeft bij koploper Chelsea nog een contract tot medio 2019.