Adriaanse en Vermeulen schuiven Blind-opvolger naar voren: 'Dat is gebleken'

Adriaanse en Vermeulen schuiven Blind-opvolger naar voren: 'Dat is gebleken'

26-03-2017 23:30
25

Louis van Gaal is in de ogen van Co Adriaanse de ideale opvolger voor de ontslagen Danny Blind. De oud-trainer van onder meer Ajax, AZ en FC Twente zei dat zondagavond tijdens een uitzending van Studio Voetbal. De clubloze Van Gaal stond twee keer eerder aan het roer bij het Nederlands elftal. 

"De beste oplossing is Louis van Gaal, hij heeft het bewezen", aldus Adriaanse na de vraag wie de meest geschikte opvolger is voor Blind. Hij werd zondagavond op straat gezet door de KNVB. "Van Gaal kan aanstaande dinsdag al als assistent van Fred Grim beginnen en het daarna weer overnemen."

Tafelgenoot Arno Vermeulen is het eens met Adriaanse. "Hij was de laatste bondscoach die succes had. Het is gebleken dat de lossere aanpak van Hiddink en Blind niet rendeert, we moeten terug naar de onderwijzer die spelers bij de lurven pak. Dat is Van Gaal. Hoe hij bij United is weggegaan, zal hem niet lekker zitten. Met Oranje kan hij misschien via de achterdeur nog naar het WK. Als we vijf keer winnen, is er een minimale kans."

Wedden

Meer odds

Lees ook: Binnen- én buitenlandse trainers: tien kandidaat-opvolgers van Blind