Courtois veegt vloer aan met Belgische bond: Verdienen ze er goed geld mee?

Courtois veegt vloer aan met Belgische bond: "Verdienen ze er goed geld mee?"

27-03-2017 09:58
6

België speelt op dinsdag een vrienschappelijke interland tegen Rusland, maar Thibaut Courtois heeft daar totaal geen zin in. Hij veegt de vloer aan met de KBVB, de Belgische voetbalbond, die liefst 300.000 euro voor de trip vangt.

In Het Nieuwsblad geeft Courtois aan dat hij het een nutteloze oefenpot vindt. "Verdient de voetbalbond er goed geld mee? Tja, dat is dan goed voor hen. Voor ­oefenmatchen tegen Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Duitsland, Engeland... kan je je opladen. Die zijn de moeite waard en je hoeft niet te ver te reizen. Een oefenmatch in Rusland is natuurlijk niet zo leuk."

"Ik denk ook niet dat je er veel van kunt leren met het oog op het WK, maar als het zo beslist is, is het beslist", luidt de kritiek van Courtois op de bond. "We zullen ons er maar naar schikken. Maar het is natuurlijk ambetant om zo ver te vliegen als je zaterdag alweer moet presteren voor je club". Overigens is de keeper van Chelsea - toeval of niet - afgevallen voor de trip. Hij heeft een heupblessure.