Brazilië plaatst zich voor WK, Messi-loos Argentinië verliest en moet vrezen

Brazilië plaatst zich voor WK, Messi-loos Argentinië verliest en moet vrezen

29-03-2017 07:21
10

Brazilië kan de tickets naar het WK 2018 in Rusland al boeken. De Goddelijke Kanaries wonnen dinsdagnacht met 3-0 van Paraguay en hebben met nog vier speelrondes te gaan in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep een voorsprong van negen punten op de achtervolgers. Dat is genoeg om bij de eerste vier te eindigen. Brazilië is daarmee het eerste land dat zich heeft geplaatst voor het eindtoernooi. Voor Argentinië ging het helemaal mis in Bolivia. 

Brazilië - Paraguay 3-0
De Seleção beleefde een prima avond tegen het zwakke Paraguay. Met spelers als Neymar, Philippe Coutinho, Marcelo, Roberto Firmino en Casemiro in de basis waren de gasten geen partij voor het thuisland. Coutinho opende de score en aanvoerder Neymar miste voor de pauze een strafschop, maar de sterspeler van Barcelona maakte die fout zelf goed door na ruim een uur spelen voor de 2-0 de tekenen. Het slotakkoord kwam op naam van Marcelo. Brazilië weet door de zege dat het sowieso in de top-vier eindigt. 

Bolivia - Argentinië 2-0
Zonder de geschorste Lionel Messi ging Argentinië pijnlijk onderuit bij Bolivia, dat op de een na laatste plek staat in de kwalificatiegroep staat in Zuid-Amerika. Juan Carlos Arce en Marcelo Moreno scoorden. Omdat Colombia van Ecuador won (0-2), zijn de Argentijnen inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats. Als het land daar aan het einde van de reeks eindigt, moet er een play-off worden gespeeld om het WK 2018 te bereiken. 

Chili staat op de vierde plaats na een 3-1 zege op Venezuela. Het thuisland klaarde de klus al binnen 22 minuten. Alexis Sanchez (heerlijke vrije trap, zie onder) en Esteban Paredes (tweemaal) scoorden. Salomon Rondon deed na de pauze wat terug. Chili heeft 23 punten, één meer dan Argentinië. Nummer drie is Uruguay. Dat land verloor met 2-1 bij Peru. Superspitsen Luis Suarez en Edinson Cavani vormden een aanvalsduo bij de gasten, maar zij konden een nederlaag niet voorkomen. Bij Peru deed Feyenoorder Renatio Tapia negentig minuten mee. 

Colombia staat op plek twee met 24 punten. Brazilië is soeverein koploper: 33 punten. De nummers één tot en met vier krijgen een rechtstreeks ticket voor het WK in Rusland.