Wijnaldum tipt KNVB-directie: Ik heb wel een voorkeur, ja

Wijnaldum tipt KNVB-directie: "Ik heb wel een voorkeur, ja"

29-03-2017 08:17
2

Het ontslag van Danny Blind heeft ook pijn gedaan bij Georginio Wijnaldum. De middenvelder van Liverpool vertelt tegen Voetbal International hoe hij dat beleefde.

"Het is altijd minder als een trainer ontslagen wordt", vertelt Gini. "Hij was een trainer waar de groep goed mee op kon schieten. Het is gewoon jammer. Het zijn geen leuke dingen, maar dat gebeurt in het voetbal. Hij zei ook dat we positief moeten blijven en moeten zorgen dat we op het WK komen. Daarmee liet hij zien dat hij het ons gunt. Of zijn ontslag terecht is? De resultaten waren niet goed. Dan gebeurt dat. Er stond veel druk op het team."

Nu start de KNVB de zoektocht naar een opvolger van Blind. Wijnaldum hoopt dat Louis van Gaal het stokje over gaat nemen. Of dat gaat gebeuren, is de vraag. Van Gaal ziet een terugkeer naar de KNVB wel zitten, maar niet als trainer. "Ik heb wel een voorkeur, ja. Ik zou het heel leuk vinden als Van Gaal komt. Maar dat bepaal ik niet. Veel jongens hebben goede momenten met hem gehad. Ik denk dat hij verandering kan brengen."