Martins Indi: 'Het kan voor mijn gevoel al niet meer misgaan'

Martins Indi: 'Het kan voor mijn gevoel al niet meer misgaan'

30-03-2017 13:40
10

Bruno Martins Indi heeft de Feyenoord-spelers tijdens de interlandperiode een hart onder de riem gestoken. Naar eigen zeggen heeft hij de Rotterdamse spelers duidelijk gemaakt dat ze De Klassieker echt niet mogen verliezen.

Martins Indi kwam tijdens de interlands veel in gesprek met Feyenoord-spelers als Rick Karsdorp, Jens Toornstra, Tonny Vilhena en Steven Berguis. "Wat ik ze heb verteld? Dat ze moeten winnen in de Arena", vertelde hij lachend aan het Algemeen Dagblad. "Dan kan het niet meer mis gaan. Dat kan het voor mijn gevoel nu al niet meer, maar bij winst op zondag is het klaar."

De verdediger van Stoke City pakte zelf geen prijzen in zijn tijd bij Feyenoord, maar dat was volgens hem vooral te wijten aan dommigheden van de selectie. Toch steekt dat nog een beetje. "Natuurlijk had ik zelf ook graag een keer op de Coolsingel gestaan, maar in die tijd gaven we het nog met domme nederlagen tegen met clubs die laag op de ranglijst stonden. Maar eerlijk is eerlijk, zo dichtbij als de ploeg nu bij een grote prijs is, zijn wij toen nooit geweest."

Volgens de international is de titelstrijd eigenlijk al beslist. "Of ik nerveus ben of ze het wel halen? Nee, eigenlijk helemaal niet", zegt de mandekker. "Ze zijn nu stabiel. Ik ben enorm trots op deze ploeg."