Ontslag dreigt in Eredivisie-kelder: Natuurlijk is hij verantwoordelijk

Ontslag dreigt in Eredivisie-kelder: "Natuurlijk is hij verantwoordelijk"

04-04-2017 08:20
16

Wat Roda JC-middenvelder Tom van Hyfte betreft hoeven er in de komende dagen geen koppen te rollen in Kerkrade. Diverse media speculeren na de onthutsende 4-1 nederlaag bij ADO Den Haag van zondagmiddag over een ontslag van trainer Yannis Anastasiou. 

"Een ontslag van de trainer? Dat is niet aan de orde. We hebben uitgelopen en daarna heeft onze trainer een speech gehouden. Nee, daarin heeft hij niet zijn eigen positie ter discussie gesteld. Natuurlijk is hij verantwoordelijk voor de slechte resultaten, maar dat zijn wij ook", tekent De Telegraaf op uit de mond van Van Hyfte.

Technisch directeur Ton Caanen hekelde met name de instelling van de spelers van Roda. "Ik heb het natuurlijk ook vernomen dat wij door een gebrek aan mentaliteit slechte resultaten zouden behalen. Dat vind ik complete onzin", reageert Van Hyfte op die uitspraak.

"Het was bedroevend wat we lieten zien in Den Haag, maar van een gebrek aan instelling is geen sprake. We hebben nog zes wedstrijden te gaan om er in te blijven. Het gat met de nummer vijftien bedraagt slechts twee punten. We hebben de laatste tijd ook goede wedstrijden gespeeld. Komende donderdag tegen PEC Zwolle moet dat weer het geval zijn."