'Everton houdt rekening met Koeman-afscheid: Duitser in beeld'

'Everton houdt rekening met Koeman-afscheid: Duitser in beeld'

06-04-2017 12:38
8

Everton is zich aan het voorbereiden op een eventueel vertrek van manager Ronald Koeman. De Nederlandse trainer wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overgang naar Barcelona, vanwege het aanstaande vertrek van Luis Enrique.

Volgens BILD heeft Everton inmiddels een alternatief voor Koeman in gedachten. De Duitse boulevardkrant denkt dat Roger Schmidt een telefoontje kan verwachten in het geval dat Koeman naar Catalonië trekt. De Duitser is sinds kort clubloos. 

Schmidt begon dit seizoen als trainer van Bayer Leverkusen, maar werd in maart ontslagen en heeft sindsdien nog geen nieuwe club kunnen vinden. Voor Leverkusen betekent de nominatie goed nieuws, want het kan de Duitse club veel geld schelen.

Toen Schmidt vertrok, werd afgesproken dat Leverkusen 3,5 miljoen euro naar de trainer moest overmaken als hij geen nieuwe baan kon vinden voor het begin van het volgend seizoen. Het blijft echter afwachten of Koeman daadwerkelijk verkast. De Nederlander is volgens verschillende berichten níet de uitgesproken favoriet om aan de slag te gaan in Camp Nou.