Transfervrije Bruns heeft keuze gemaakt: vierjarig contract bij eredivisionist

Transfervrije Bruns heeft keuze gemaakt: vierjarig contract bij eredivisionist

09-04-2017 13:24
20

Vitesse wordt de nieuwe werkgever van Thomas Bruns. Dagblad de Gelderlander meldt dat zondagmiddag. Afgelopen week maakte Bruns bekend dat Vitesse óf FC Utrecht zijn nieuwe werkgever ging worden. 

De aanvoerder van Heracles Almelo heeft blijkbaar dus gekozen voor een overstap naar Arnhem. Het contract van de middenvelder loopt aan het einde van het seizoen af en dus vertrekt Bruns transfervrij bij de huidige nummer negen van de Eredivisie. Hij tekent voor vier jaar bij Vitesse. 

Volgens de Gelderlander moeten 'alleen nog de laatste formaliteiten voor de overgang afgerond worden'. Dat moet maandag gebeuren. De overstap van Bruns naar de Gelredome hing zoals gezegd al een tijdje in de lucht. Ook FC Utrecht mocht hopen op de komst van de rechtspoot, die zes jaar geleden debuteerde in de Eredivisie namens Heracles. 

Dit seizoen kwam Bruns (25) in 28 competitieduels in actie namens Heracles. Hij maakte drie doelpunten. Zaterdagavond won Heracles met 4-1 van Go Ahead Eagles. 

Update 13.24: Via de officiële kanalen bevestigt Vitesse inmiddels dat Bruns inderdaad naar Arnhem verkast. Maandag gaat de middenvelder een meerjarig contract signeren in de Gelredome.