Update: Dortmund bevestigt: explosie bij spelersbus

Update: Dortmund bevestigt: explosie bij spelersbus

11-04-2017 20:04
43

Een incident dinsdagavond bij de spelersbus van Borussia Dortmund. Op weg naar het Signal Iduna Park zou er een explosie zijn geweest in de buurt van de spelersbus van de Duitse ploeg.

Dat melden Duitse media. Borussia Dortmund zelf laat via Twitter weten dat er een incident bij de spelersbus heeft plaatsgevonden, zonder verdere details te melden. De plaatselijke politie bevestigt dat er een explosie is geweest.

BILD meldt dat het incident tien kilometer van het stadion plaats had. Dortmund-speler Marc Bartra zou gewond zijn geraakt en naar het ziekenhuis afgevoerd zijn. Volgens de Duitse krant is het zeer de vraag of de wedstrijd door kan gaan.

Het explosief zou niet in de bus, maar in een straat waar de bus langs of doorheen reed zijn ontploft. De politie onderzoekt of het een gerichte aanval is en of er derhalve van een aanslag gesproken kan worden.

Update 20:04: Borussia Dortmund bevestigt dat er een bom is ontploft bij de spelersbus. De club benadrukt dat het in en rond het stadion veilig is. Verdere informatie volgt. Om 20.30 uur wordt besloten of de wedstrijd door kan gaan.