'Ik herkende hem niet meer. Hij is ook zwaarder dan in onze tijd bij Ajax'

'Ik herkende hem niet meer. Hij is ook zwaarder dan in onze tijd bij Ajax'

13-04-2017 09:02
2

Bogdan Lobont volgt Ajax nog op de voet. De 39-jarige derde doelman van AS Roma spreekt niet veel oud-ploeggenoten meer. Wél kijkt hij met plezier terug op zijn periode bij Ajax.

"Iedereen gaat toch weer zijn eigen weg", zegt Lobont tegen Elf Voetbal. "Yannis Anastasiou spreek ik soms nog wel, net als de teammanager van toen, David Endt. Andere jongens zie ik soms per toeval. Zoals Van der Meyde een keer in Milaan. Hij was behoorlijk veranderd, met zijn kale hoofd en tattoos. Ik herkende Andy bijna niet meer terug. Hij is ook iets zwaarder dan in onze tijd bij Ajax, haha. Andy, a great guy. En Maarten Stekelenburg zag ik bijna iedere dag in die twee seizoenen dat hij bij AS Roma speelde."

Bij Ajax leerde Lobont veel van Ronald Koeman. "Ik weet nog dat ik in een oefenwedstrijd tegen Celtic op doel stond en mijn shirt uit mijn broek had. Ik zag Koeman al even kijken, maar pas na de wedstrijd kwam hij naar mij toe. Ik kreeg een tik op mijn kop en hij zei: als je dat nog een keer doet zit je de volgende keer naast mij op de bank. Vanaf dat moment speelde ik altijd met het shirt in mijn broek, haha. We werden zo dus een beetje opgevoed door Koeman."