Twente en uitblinker Ünal dienen elfde nederlaag in twaalf competitieduels toe

15-04-2017 22:23
12

Het uitzicht van NEC op rechtstreeks lijfsbehoud wordt steeds troebeler. Ook de uitwedstrijd tegen FC Twente ging zaterdagavond kansloos verloren: 3-0.

Veel viel er niet af te dingen aan de nieuwe nederlaag, want NEC speelde niets klaar in Enschede. Na een kwartier kwam Twente op voorsprong via Enes Ünal. De Turkse spits kopte zijn zestiende competitietreffer van het seizoen binnen. Na rust verdubbelde Twente de marge via Fredrik Jensen, waarna Ünal de wedstrijd in het slot gooide: 3-0.

Door de nederlaag bezet NEC, dat elf van de laatste competitieduels verloor, de zestiende plaats in de Eredivisie. Nummer zeventien Sparta heeft evenveel punten. Tot overmaat van ramp pakten concurrenten Excelsior en Roda JC zaterdagavond drie punten, waardoor het gat met de veilige zone is opgelopen naar twee punten.

Het duel tussen Twente en NEC stond overigens ook in het teken van het protest van Vak-P. De harde kern schitterde in de eerste helft door afwezigheid.