Luxeprobleem Bosz: 'In de grote wedstrijden zou ik kiezen voor Traoré

Luxeprobleem Bosz: 'In de grote wedstrijden zou ik kiezen voor Traoré"

16-04-2017 11:26
22

Nu Bertrand Traoré de laatste weken uitstekend presteert in de punt van de spits en Kasper Dolberg weer fit is, kampt Ajax-trainer Peter Bosz plots met een luxeprobleem. Jeroen Elshoff vindt dat Traoré de voorkeur moet krijgen in de topduels.

"Het is een geweldig probleem voor Bosz. Een paar weken geleden zei iedereen nog dat dit drukke programma Ajax de kop zou gaan kosten in de titelrace, maar nu heeft Bosz een luxeprobleem", zegt NOS-commentator Jeroen Elshoff tegen de omroep. "In de grote wedstrijden zou ik kiezen voor Traoré. Hij heeft toch wel laten zien dat hij in topwedstrijden erg goed is, ondanks dat hij zichzelf niet beloont."

Volgens Elshoff hoeft Bosz niet per sé een keuze te maken. "Dus geef ze allebei a piece of the pie. Dan laat je Dolberg lekker spelen tegen Heerenveen. En Traoré zou ik niet zo snel meer op de zijkant zetten. Op die manier zou je Traoré kunnen sparen. En vergis je niet, hè: Dolberg is er vier weken uit geweest. Die kan niet in één keer twee wedstrijden in de week spelen."

Uit statistieken blijkt dat Dolberg effectiever is dan Traoré, maar dat zegt Elshoff niet zo veel. "Het ene schot is het andere niet. Ik denk dat de kansen die Traoré miste, bij Dolberg erin gegaan waren. Maar wat ik ook vind: als je zo lastig bent voor de verdediging en daarmee ruimte creëert voor de anderen, dan is dat ook een heel grote kwaliteit."