Oranje-kandidaat wil eerst kampioen worden: Nogmaals, geen contact gehad

Oranje-kandidaat wil eerst kampioen worden: "Nogmaals, geen contact gehad"

Gepubliceerd: zondag 16 april 2017 om 12:32zo 16-04-2017 om 12:32

Henk ten Cate ontkent te zijn benaderd voor de functie van Oranje-bondscoach in combinatie met Ruud Gullit. Hij wil het seizoen afmaken in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ten Cate heeft met Al-Jazira uit Abu Dhabi nog één punt nodig om kampioen te worden. Pas daarna gaat hij nadenken over zijn toekomst. "Ik hou me bezig met wat belangrijk is, de titel en voor de rest niks, want er is niks. Ik heb niets gehoord van de KNVB en ook met niemand gesproken. Meer kan ik er niet over zeggen", zegt Ten Cate tegen Voetbal International.

Kees Jansma, voormalig perschef van het Nederlands elftal, claimde zondag dat de KNVB in gesprek is met het duo Ten Cate/Gullit. Roger Schmidt (ex-Red Bull Salzburg en -Bayer Leverkusen) zou de andere kandidaat zijn.

"Nogmaals, ik heb geen contact gehad", herhaalt Ten Cate. "Ik heb eerder gezegd dat ik me vereerd voel dat mijn naam wordt genoemd. Dat is alles. Wel ga ik nadenken over mijn toekomst. Ik heb het in Abu Dhabi uitstekend naar mijn zin, maar binnenkort word ik voor de tweede keer opa. Ik heb mijn kleinzoon afgelopen jaar drie dagen gezien. Dat zijn dingen die toch bijten."

Lees ook: Meest opvallende Oranje-kandidaat: 'Explosieve' trainer al negen jaar weg uit top

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Voor wie moet de KNVB kiezen?

(2025 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws