Feyenoord dankt Elia en Toornstra en rekent af met stug FC Utrecht

16-04-2017 16:22
66

Feyenoord is nog drie overwinningen verwijderd van de titel in de Eredivisie. In De Kuip won de koploper zondagmiddag met 2-0 van FC Utrecht. Jens Toornstra en Eljero Elia maakten na de pauze de doelpunten.

De eerste helft tussen Feyenoord en nummer vier FC Utrecht was razend spannend. De thuisploeg leek last te hebben van zenuwen, want er lukte niet veel. De grootste kans van de eerste 45 minuten was voor de gasten. Gyrano Kerk trof de paal.

Heel snel na de pauze liet Toornstra Rotterdam-Zuid ontploffen. Een lange bal belandde via het hoofd van Nicolai Jörgensen voor de voeten van de Oranje-international en Toornstra wipte de bal fraai over Utrecht-goalie David Jensen heen. Opvallend: de veertien doelpunten die de middenvelder dit seizoen gemaakt heeft, vielen allemaal in De Kuip.

Het duurde tot de tachtigste minuut voordat Feyenoord zeker was van de cruciale drie punten. Elia maakte een geweldig doelpunt. Met zijn rechterbeen schoot de vleugelaanvaller fantastisch raak in de verre hoek.

Door de overwinning staat Feyenoord met nog een handvol wedstrijden te gaan vier punten voor op Ajax, dat later op de middag (16.45 uur) nog thuis in actie komt tegen sc Heerenveen. Er resteren drie finales voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst: Vitesse (uit), Excelsior (uit) en Heracles Almelo (thuis).