Update: Lyon-duel gestaakt: ploeggenoten van Memphis willen niet meer voetballen

Update: Lyon-duel gestaakt: ploeggenoten van Memphis willen niet meer voetballen

16-04-2017 19:23
27

Het is zondagmiddag totaal uit de hand gelopen tijdens de warming-up van het Ligue 1-duel tussen Bastia en Olympique Lyon. Fans van de thuisploeg stormden het veld op en belaagden spelers van L'OL. Franse media melden inmiddels dat Lyon de wedstrijd, die om 17.00 uur zou beginnen, weigert te spelen. Waarschijnlijk moeten zij dat tóch doen. 

Op beelden is te zien hoe een stuk of vijftig hooligans richting spelers van Lyon lopen en ballen naar ze schoppen en ze duwen. Memphis Depay is één van spelers die de confrontatie aangaat. Jordan Ferri deelt een schop uit aan iemand. Memphis en zijn collega's worden uiteindelijk teruggedrongen. Ze zoeken met z'n allen de catacomben op. 

Aanvankelijk leek het erop dat de wedstrijd geen doorgang meer zou vinden. Franse media meldden later dat de voetbalbond er tóch op staat dat er wordt gespeeld. Vraag is of de spelers van Lyon daaraan mee willen werken. Opvallend: afgelopen donderdag was er óók al gedoe rond een wedstrijd van de nummer vier van de Ligue 1. Toen was het raak tijdens de Europese clash met Besiktas.

Update 19.22: De wedstrijd tussen Lyon en Bastia is gestaakt. Dat heeft Lyon bekendgemaakt via de officiële kanalen. De ploeg van Memphis heeft in de rust aangegeven dat zij niet meer verder willen voetballen, nadat het drie keer belaagd is door fans van Bastia.